Förkylningsastma del 2

Skrivet 2011-12-27 Klockan 21:39:02



"Astma är en inflammatorisk sjukdom. Det är inflammationen som orsakar astmabesvären. När en astmatiker utsätts för allergiframkallande ämnen eller har en luftvägsinfektion till exempel, blir inflammationen värre." - astmainfo.nu

Såhär ser Leias schema ut:
Dag 1-4: Flutide 3 ggr/dag
Dag 5-11: Flutide 2 ggr/dag
Dag 12-18: Flutide 1 gång/dag
Airomir vid behov, max 9 ggr/dag


Logg Dag 6

Idag är sjätte dagen vi ger Leia astmamedicin.

När vi började medicineringen slutade vi med att ställa in bunken med hett vatten i hennes rum och alla andra mediciner för hostan. Vatten är det enda vi gett vid behov. Dom första dagarna gav vi Airomir innan Flutide på "kvällsdosen", såsom föreslaget. Har även gett Airomir 1-2 ggr/natt när hon hostat mycket.

Nätterna till igår och idag var nog värre än nånsin. Hon var vaken ca 1-2 timmar båda nätterna pga hostan. Och det trots att hon somnat senare än vanligt och vi gett Airomir både på kvällen och natten när hon hostade. Hon hostade så mycket så hon kräktes i måndags natt, stackars liten... :o( 

Natten till idag fick jag nog. Jag ställde in en ännu större bunke än förut med rykande hett vatten. Gav henne Therahoney när hon hostat ett bra tag. Airomir hjälpte inte nånting! Hon slutade hosta efter en stund iaf.
Så fr.o.m. Dag 5 kör vi bunken med hett vatten och Therahoney istället för Airomir.

Jag är nämligen rätt säker på att hon har nån slags retning i halsen, annars borde ju Airomir hjälpa? För även om hon har förkylningsastma så kan hon ju reagera på den torra luften också. Vi överväger starkt att köpa en luftfuktare. Men vi börjar med dom är två grejerna i några dagar och ser om det lindrar först.

Hmm, kom på att jag kanske borde ringa vårdcentralen och prata med läkaren angående att ta bort Airomir och ge Therahoney istället...? Ringer dit imorgon.

Fortsättning följer...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin