Tips till paketinslagningen!

Skrivet 2011-12-19 Klockan 12:11:32


Nu är det hög tid att slå in alla julisar!
Om du lägger ner lite mer tid och omsorgsfullt slår in paketen blir det mycket roligare att ge och framför allt mycket roligare att få! Vig en eller flera kvällar åt paketinslagningen. Med julmusik och lite glögg till så kommer du i rätt stämning... Och du, när du ändå håller på, kör ett par julrim också, det är superkul! :o)




Olika sorters snören: matta, blanka, metallic, enfärgade, mönstrade, papperssnören, jutesnören, garn...

Fransare: för vanliga platta snören

Lackstång och stämpel: en klassiker som är superfin med brunt "gammeldags" papper eller varför inte tidningspapper? Passar bäst med papperssnören eller garn. Finns olika färger på lack och en hel del olika stämplar.

Band: satinband, glitter, sidenband, spets, dekorationsband...

Olika sorters etiketter till olika paket: till små paket, lite udda former eller till finare/exklusivare papper passar det bäst att ha lösa etiketter att fästa i snöret/bandet. Till större paket med plana ytor går det bra med klisteretiketter. Eller skippa etiketten helt och skriv direkt på en plan yta, med förslagsvis markeringspenna.

Olika sorters papper: cellofan, silke, papp, tidningar, metallic... Cellofan är perfekt till stora paket, mat och dryck. Silke till lite mindre ömtåligt innehåll, t.ex. smycken och tavlor, som man sen har ytterligare papper runt eller lägger i en kartong/ask/presentpåse.

Tejp: varför bara ha tråkig genomskinlig tejp? Det finns t.ex. i olika färger, (jul)mönstrade, spets... Prova att strunta helt i tejpen och bara använd ett band/snöre!

Kartonger och askar: bra sätt att "fylla ut presenten med". Kartongen eller asken blir ju en klapp i sig! Ett bra sätt om man inte vill eller kan slå in paketen. Välj modell utefter innehåll.

Presentpåsar: som kartong/ask. Lägg allt i en fin matchande presentpåse - klart!

Dekoration: glitter, julkulor, polkagrisstänger och annat julgranspynt, rosetter...

OBS! Tänk hela tiden att alla olika delar i ett paket ska matcha. Ska det vara gammeldags, klassiskt, modernt, skojigt, coolt, exklusivt... Matcha gärna efter innehåll. Eller ta helt tvärtom. :o)
OCH bli inte insnöad på att allt ska vara typiskt juligt, rött och med en massa tomtar!

Fia rekommenderar
Inköpsställen: Clas Ohlson, Coop Forum, ICA Maxi, IKEA, Jysk, Lagerhaus, Panduro, Rusta, Åhléns, ÖB.


Lycka till!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin