Lyx till gravida (presenttips)

Skrivet 2011-11-11 Klockan 08:00:31


En gravid kvinna kan behöva lite lyx i vardagen, lite extra ompyssling av nära och kära. Det är hon värd!
Därför kommer här lite tips både till sig själv som gravid och som present till gravida:

PRYLAR



Foton: lovelymama.se

Gravidbola
Detta smycke innehåller en liten pingla som avger ett lågt ljud när det kommer i gungning. Barnet i magen hör det och kan sedan känna igen det när det är fött. Piffar upp vilken halvtrist outfit som helst! Finns i alla möjliga varianter, färger och mönster. Ca.pris 249kr.


Foto: weleda.se
Weleda Havandeskapsolja
Skön naturlig olja att smörja in finaste magen med! Säger sig ska motverka bristningar, men det tvivlar jag på. Det har kvinnan ofta i anlagen och i så fall hjälper inte alla oljor i världen. Men värt ändå, det känns skönt att massera magen och huden blir återfuktad. Alternativt går det också bra med något härligt kroppssmör för torrare hud. Ca.pris 210kr.
Rekommenderar!


Foto: estellethild.se
Estelle & Thilde
Finaste ekologiska hudvård från Sverige! Finns i olika dofter och allt från ansikstvård, till kropp och dusch/bad. Denna kroppsserie Neroli Bergamot är parfymfri (ej doftfri) och lämpar sig därför bra för känsliga gravidnäsor... Prisex. bodywash 135kr, kicks.se.


Foton: boobdesign.se
Boob Before and After
Underbar kvalitet! Dessa plagg har dubbla funktioner. Dels är dom gjorda för en växande mage och dels har dom Boobs patenterade amningsfunktion. Så dom går att ha under en längre period. Finns i massa fina färger. Prisex. linne 395kr, boobdesign.se.
Rekommenderar!

UPPLEVELSER

Frisörbesök
Ett avkopplande besök på en salong där dom tar hand om henne lite extra. Lyxa till det med slingor eller en uppfräschande färg/toning. Eller varför inte en djupbehandling med skalpmassage? Det finns annat än bara klipp och färg... Väldigt varierande pris, beroende på behandling och salong, allt från ett par hundringar till flera tusen.

Mitt tips: Har genom åren gått på salonger som Toni&Guy, Klippoteket och Mirres. Enligt min mening är kända salonger överskattade, dom är ofta väldigt opersonliga och inte nödvändigtvis bättre. Numera går jag regelbundet till Plainer Hair Shop i Farsta. Lagom stort och personligt. Att bli serverad en cappuccino och kakor är ett plus i kanten... :o)


Besök hos fotvårdsterapeuten
Rena drömmen för gravida! Extra skönt för trötta fötter och ben, som många gravida får. Kolla upp att det ingår benmassage också, då blir upplevelsen större. Exempel på behandlingar är: medicinskt fotvård, fot-och underbensmassage, spa-behandling, pedikyrbehandling. Priser varierar på samma sätt som frisörbesök, från ett par hundringar till närmare tusenlappen.

Mitt tips: Tyresöpraktiken i Tyresö. Har gått ett par ggr om året de senaste åren på medicinsk fotvård där. Dom är väldigt proffsiga och varje behandling är såå värt! Använder ju mina fötter hela tiden i jobbet så det sliter en del...


Ansiktsbehandling
Det här är verkligen lyx för många! Finns allt från klassisk ansiktsbehandling som är rengörande, multivitaminbehandling, ansikstmassage, frans- och brynfärg. Priserna varierar på samma sätt som frisörbesök, från ca 300kr till närmare tusenlappen.
Mitt tips: Har gått till och kan rekommendera Aktiv Hudvård och Biologiskt Hudvårdscenter i Stockholm, Lena Lundhs Hudvård i Haninge.

OBS! Meddela att det är en gravid det gäller vid bokning av behandlingar! Allt passar inte gravida.

Gravidyoga
Yoga som är anpassat efter gravida. Ofta förlossningsförberedande övningar. Finns ofta på dom vanliga träningskedjorna men även enskilda instruktörer som har klasser och hela anläggningar med bara träning för gravida. Går oftast att betala per gång, kan vara svårt att binda upp sig på en hel kurs, kvinnans tillstånd, hur hon mår varierar ju ofta under graviditeten.

Mitt tips: Egen Tid i Stockholm. Gick där ett antal ggr förra graviditeten och var supernöjd! Kom ihåg att jag alltid kände mig både avslappnad och glad efter ett pass.


Ta hand om magen!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin