Detta måste du ha innan bebisen kommer!

Skrivet 2011-11-19 Klockan 17:44:53


Mitt första inköp till bebisen! Hur sött får det bli? Från Me&I.



* Sovplats: Spjälsäng eller vagga, ett litet "bebis-näste" att ha i föräldrarnas säng så bebisen får en egen plats.

Även om man vill ha bebisen i egen säng så är det bra att ha införskaffat en egen sovplats till bebisen innan, alla bebisar sover inte bra tillsammans med föräldrarna (varken Leia eller vi sov bra med henne i vår säng).

* Sovlinne: täcke, påslakan, kudde, kuddfodral. Resårmadrass, bäddmadrass, madrasskydd, underlakan till spjälsäng eller vagga. 

Det räcker gott och väl att börja med storlek till vagn/vagga men funkar ju självklart med spjälsängsstorlek på påslakan osv.  Det funkar även med filt istället för täcke. Tänk på att välja material som andas, gärna bomull, bomullsflanell och ull. På täcke och kudde också i material som reglerar temperaturen. Bebisar har svårt att reglera kroppstemperaturen själva och är därmed extra känsliga för att bli för varma/kalla.  

* Babyfilt: Att reglera temperaturen med. Material som andas och efter årstid.

* Kläder: Att ha från BB: byxor, omlottbody, strumpor, mössa, stl 50. Overall på vinterhalvåret. Gärna ett par uppsättningar till av allt.

Även om bebisen är stor när den föds har den inte ben och armar utsträckta och då funkar det med mindre storlek. Köp gärna ett par uppsättningar i stl 50. Och tänk på att inte köpa "växa-i-storlek" i overallen om bebisen ska sitta i bilstol! Säkerheten minskar om det är bylsigt och massa överflödigt tyg runtom.

* Barnvagn: Är egentligen inget måste men dom flesta ser det som en självklarhet idag.

Fundera på VART ni ska köra vagnen och HUR MYCKET den kommer användas och vilket PRIS ni kan tänka er betala. När ni skrivit ner det så kan ni utgå från det och gå till nån/ett par butiker som säljer barnvagnar och få expertråd och förslag på vagnar som passar er. Här finns mycket på begagnat-marknaden! Blocket, Loppi, Tradera...

* Babyskydd/bilbarnstol: Ett absolut måste för alla med bil!

Finns en mängd olika märken och modeller. Det bästa är att klämma och känna lite i butik. Jag rekommenderar inte att köpa detta begagnat! (eventuellt om det är av personer man känner och kan lita på) Anledningen är att man inte vet vad stolen varit med om, krockar och stötar, även om den som säljer hävdar att den är krockfri så vill ni verkligen chansa? Tillverkarna rekommenderar alltid att byta ut en stol som krockats med och vissa ändå efter några år, pga att t.ex. plasten försämras.
Mitt råd är att aldrig tumma på säkerheten! Säkerhet SKA kosta.
OBS! Kom ihåg att sätta i stolen i bilen i god tid innan BF (min tre veckor innan)! Det har man inte tid med sen när det väl sätter igång...

Fias checklista:

Sovplats - halvcheck! (måste köpa en juniorsäng till Leia, då blir spjälisen ledig)
Sovlinne - check! (ärvegods från Leia)
Babyfilt - ej klart (vill att bebisen ska ha en egen som inte är ärvd)
Kläder - ej klart (vill att bebisen ska ha nåt eget från BB)
Barnvagn - check! (köpte syskonvagn i veckan)
Babyskydd - check! (köpte i veckan)

Imorgon: Bra-att-ha innan bebisen kommer!


7 veckor till BF
Njut av att boa!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin