Träningsrapport vecka 6.

Skrivet 2012-02-29 Klockan 22:12:09

TRÄNING EFTER GRAVIDITET

Antal pass Antal km Tränad tid Typ av träning
Vecka 1* 1 Ej reg. 30 min Promenad x1
Vecka 2 2 Ej reg. 70 min Barnvagnspromenad x2
Vecka 3 2 Ej reg.

60 min

Barnvagnspromenad x2
Vecka 4 1 Ej reg. 30 min Barnvagnspromenad x1
Vecka 5 3 Ej reg. 1,5 tim Barnvagnspromenad x2
Powerwalk x1
Vecka 6 4 Ej reg. 3 tim & 10 min Barnvagnspromenad x4

*Start 16/1 = veckan efter förlossning.
Kommentar: Det artar sig med den tränade tiden, ökar på bra. :)  Underlaget har varierat, det har blivit mest raska promenader. När jag gått med båda barnen har det dock alltid blivit lugnt (vagnen blir lite tungstyrd).
 
Jag har även gjort en speciell magövning varje dag. Det är en bålstärkande andningsövning. Jag andas in djupt genom näsan och blåser ut genom munnen, som är minimalt öppen. Tänk "blåsa upp ballonger" eller att blåsa ut genom ett smalt sugrör. Det är Olga Rönnberg som tipsar om denna övning. Olga är tränare i Biggest Looser och typ expert på just träning efter graviditet. Du kan läsa hennes blogg här. Mycket inspiration!Sjukstuga.

Skrivet 2012-02-28 Klockan 21:08:55

Hos oss är vi sjuka. Är ni det också? Samma som majoriteten av Sveriges befolkning då, hehe...

Leia har varit snorig i typ fyra veckor nu och började hosta en massa i torsdags. På kvällen fick hon feber som höll i sig i ett dygn. Hon hostar (slemhosta) fortfarande (ibland så hon kräks) och är allmänt påverkad, äter dåligt. Ingen förskola för henne varken idag eller imorgon alltså, får se om hon går på torsdag.

Lilo blev snorig förra veckan och hade lite feber i fredags natt. Idag verkar hon på bättringsvägen.

Andy har haft ont i halsen och lite allmänna förkylningssymtom flera ggr på de två senaste veckorna, nu är det sådär.

Själv började jag känna irritation i halsen igår och idag haft mer ont, snuvig och lite hosta. Känner av bihålorna också.

Och runt omkring härjar vattkoppor, löss, influensa, magsjuka osv...

Så idag var vi en sväng till Apoteket och ICA och fyllde på med grejer som går åt i sjukdomstider... :)

/iPhone

 Nutramigen.

Skrivet 2012-02-28 Klockan 10:23:41

Nu börjar vi med Nutramigen 1 LGG Lipil till Lilo.

"Komplett modersmjölkersättning från första levnadsveckan eller som en del av det totala näringsintaget till äldre barn vid allergi/intolerans mot komjölksprotein, laktos och soja.
Baserad på hydrolyserat kasein (de allergiframkallande proteinerna är nedbrutna till mindre, icke allergiframkallande beståndsdelar)
Innehåller mjölksyrabakterien Lactobacillus GG som främjar en bra bakterieflora i tarmen."

Egentligen borde vi fortsatt med Lemolac i minst två veckor, för att se eventuell effekt, enligt sköterskan på barnläkarmottagningen. Men jag och Andy tog beslutet att byta direkt, känns som större chans att detta hjälper. Dessutom så kommer läkaren säkert skriva ut Althera, som också är komjölksproteinfri ersättning. Vi fick nämligen en läkartid den 13/3. (anledningen till att vi testar Nutramigen är att vi fick en burk av en kompis)

Har eventuellt uppkommit ytterligare symtom sen i lördags. Hon har kräkts betydligt mycket mer än förut. Inte bara lite sur-retur, utan avsevärda mängder varje dag. :/ Plus röda prickar/knottror i ansiktet sen två dagar tillbaka (kan dock vara hormonprickar också).

Nu är det "bara" att ha is i magen. Planen är att vi kör med Nutra tills läkartiden i mars.

/iPhonePå vårdcentralen

Skrivet 2012-02-24 Klockan 14:52:28

Idag var vi på vårdcentralen i TVÅ timmar. Var mycket folk och alldeles för lite personal...

Anledningen var att Leias hosta blivit värre sen igår på förskolan (vi har nu behandlat henne med Flutide i tre veckor) plus att hon inatt fick feber, 38,9 hade hon. Lunginflammation, tänkte jag.

Läkaren lyssnade på lungorna, det lät fint. Så ingen lunginflammation, puhh...

Men vi tog en snabbsänka för att kolla infektionsvärdet. Hon var jätteduktig när sköterskan stack henne! Mamma stolt... ;) Värdet var förhöjt (53) men "det får det vara vid en virusinfektion", sa läkaren. Så vi avvaktar.

Så nu sitter en febrig tjej bredvid mig i soffan och vi kollar på film.

/iPhoneKolik-tendenser.

Skrivet 2012-02-23 Klockan 21:05:57

Idag nåddes min gräns. Efter gårdagens skrikfest på barnvagnsbion, skrikfest på kvällen (till 23),nattens bravader och att hon (Lilo) äter mindre.

Imorse var jag så trött att jag inte orkade upp, utan försov mig till 7.15 (klockan ringer 6.30). Varpå jag knappt hinner få i oss alla tre mat, byta blöja på barnen & klä på oss. That's it. Jag hann inte: borsta varken Leias eller mina tänder, borsta Leias hår (mitt skiter jag i), tvätta mitt ansikte & än mindre sminka mig, plocka undan vare sig frukost-disken eller nåt annat. Känner ni igen er?

Pratade med två kompisar efter vi lämnat barnen på förskolan. De har också två barn var och deras nr 2 var ännu tätare efter än vår. De bekräftade det jag tänkt på sistone. Att jag för det första ska prata med BVC och att det kan vara mjölkallergi. Eller kolik. Eller överstimulans. Eller gaser. Eller bara allmänt ont i magen. Eller typ allt... :/

Jag och min BVC-sköterska bestämde oss för följande strategi: vi ska testa en annan ersättning (som är speciellt bra för magen) och den där fisventilen (för att få ut ev. gas/bajs). Om inte det hjälper över helgen så ska vi ringa barnläkarmottagningen för att ev. få utskrivet Nutramigen (mjölkfri ersättning).

Så nu ikväll fick hon första målet med BabySemp Lemolac. Dock glömde jag fråga när man kan vänta effekten av att byta ersättning...? :/

Hoppas så innerligt att något kan hjälpa vår lilla Lilo! Om det är jobbigt för oss måste det ju vara sju gånger värre för henne...

To be continued...

/iPhoneTrött mamma.

Skrivet 2012-02-22 Klockan 20:56:25

Det är lite körigt just nu. Att ta hand om en (snart) tvååring och en sexveckors tar på krafterna. Att vara med på Lilos skrikfester varje dag gör en frustrerad och matt. Att behöva tillrättavisa Leia stup i kvarten och inte ha rätt möjlighet att vara pedagogisk gör mig ledsen. Att bli väckt två till fyra ggr (av båda barnen) per natt gör mig trött och orkeslös. Otillräcklig, är ordet.

I princip all vaken tid går just nu åt att ta hand om barnen. Allt annat får stå tillbaka. De senaste två dagarna har Lilos skriktid ökat. Det är väldigt jobbigt. Mer om det senare...

Så det är anledningen till att jag inte är så aktiv på bloggen för tillfället...

/iPhoneTräningsrapport vecka 5.

Skrivet 2012-02-20 Klockan 22:32:43

TRÄNING EFTER GRAVIDITET

Antal pass Antal km Tränad tid Typ av träning
Vecka 1* 1 Ej reg. 30 min Promenad x1
Vecka 2 2 Ej reg. 70 min Barnvagnspromenad x2
Vecka 3 2 Ej reg. 60 min Barnvagnspromenad x2
Vecka 4 1 Ej reg. 30 min Barnvagnspromenad x1
Vecka 5 3 Ej reg. 90 min Barnvagnspromenad x2
Powerwalk x1
*Start 16/1 = veckan efter förlossning.


Kommentar:

Är i huvudsak nöjd över mina prestationer, även om jag inte gått slaviskt enligt mitt träningsupplägg. Men det har sina orsaker (ex. snö & kyla). Tänker inte hänga läpp. Nya tag, pepp pepp! :)
 
 ♥


Mag-gallskrik Del 2.

Skrivet 2012-02-20 Klockan 13:37:02

Vi har skrikfest hemma hos oss på kvällarna. Ibland är nämligen Lilo missnöjd. Väldigt rent allmänt missnöjd. Vi har fortfarande svårt att tyda hennes signaler. Vi har ju kört med Minifom nu i snart två veckor. Det har hjälpt till viss del.

Det är sällan det skriks dagtid längre. Att hon skriker nu på kvällstid, tror inte jag beror på magen så mycket. Snarare överstimulans, att hon har svårt att komma till ro och slappna av för att kunna somna. Verkar som om hon inte VILL somna, som om att hon kämpar emot. :/

Vi kan nog inte göra så mycket åt det, mer än att vara nära, hålla henne, smeka, prata och sjunga. Visst är det frustrerande men hon sover i alla fall jättebra på nätterna! Det känns viktigare. Numera äter hon rnt 01-02 och 04-05, så två gånger brukar jag gå upp efter jag somnat. Känns helt ok vid dryga fem veckors ålder. :)


På bilden är Leia några dagar gammal.Finfin kalender.

Skrivet 2012-02-19 Klockan 22:05:53


Vill ha vill ha vill ha!

Snubblade nyss över den här supersöta årskalendern. Är ju som en tavla också, me like! Skulle passa pörfa i vårt kök. Andy gillade den också, så den kanske flyttar hem till oss snart. :) 
Från milq.seNytt i köket.

Skrivet 2012-02-19 Klockan 21:03:19

Love!

Uggla timer. Den passar perfekt på stringhyllan vi inte har. Nu blir den malplacerad men var tvungen att köpa den. Den ropade faktiskt på mig i butiken... ;) Den finns i flera färger, från Lagerhaus.

Kul vaxduk. Med ryska dockor i roliga färger. Barnvänligt värre! Jag är sjukligt praktisk ibland, hehe... I metervara, från Jysk. (har slängt ut den gamla julduken)Vackra blommor.

Skrivet 2012-02-17 Klockan 20:53:00

Det kom ett blombud...

Love!

Tror faktiskt det är de finaste blommorna jag nånsin fått (sorry älskling).
Det är en "mor och dotter-bukett", där den stora symboliserar mamma och den lilla bebisen och bandet är navelsträngen. Så vackert...

Tack kära kollegor på Friskis & Svettis Haninge!

Hoppas ni får en underbar och trevlig helg, för det ska jag ha. :)Personlig almanacka.

Skrivet 2012-02-17 Klockan 17:48:47

Äntligen landade den i brevlådan:

Love!

Har beställt en personlig almanacka flera år i rad nu, alltid lika nöjd. Du kan välja mellan olika teman, färger, inlagor m.m. Och ange t.ex. födelsedagar innan så de trycks i. Värsta bra ju! :) Från personligalmanacka.se

Sommar.

Skrivet 2012-02-17 Klockan 11:10:39


Längtar du också till sommaren?
Här kommer lite värme mitt i all snö...

Lilos presenter 4.

Skrivet 2012-02-16 Klockan 22:34:41Nalle! Superduper-mjuk och gosig. Fick hon från moster Tessan och kusinerna. :)
Sköldpadda + snickarbyxor! Sköldpaddan har en inbyggd bilderbok i skalet. Den låter lite också, prassel och sånt. Bra kontrastfärger som Lilo kan titta på redan nu.
Jeansen har knappar i grenen, vilket är ett måste! :) Från en gammal vän, Monika.Reviderat träningsupplägg.

Skrivet 2012-02-16 Klockan 22:29:53


Lite ändringar:


Har delat in schemat i olika faser:
1.) I princip direkt efter förlossningen.
2.) Så snart underlaget tillåter. <----------------------------------
3.) Efter ca 8 veckor (efterkontrollen), om allt är ok. <----------
4.) Start i början av mars (Leia fyller 2 år). Från 3 år??? <-------
5.) Start i mars.
6.) Start i april.
7.) Start i maj.

OBS! Ibland ersätter nästa fas en tidigare, som t.ex. att medeljympa ersätter basjympa.

SÅ MÅNGA DAGAR I VECKAN SOM MÖJLIGT
1.) Promenader 30-60 min (med bebisen)
1.) Knipövningar

MÅNDAG
Vila

TISDAG
2.) Powerwalk 30-60 min (med bebisen)
3.) Mamma core (med bebisen)
5.) Basjympa
7.) Medeljympa

ONSDAG
2.) Powerwalk 30-60 min (med bebisen)

TORSDAG
2.) Powerwalk 30-60 min (med bebisen)
3.) Mamma core (med bebisen)
6.) Puls/basjympa
7.) Medeljympa eller medeljympa/styrka

FREDAG
Vila

LÖRDAG
4.) Familjejympa (alla 4)
5.) Basjympa
7.) Medeljympa

SÖNDAG
Vila
---------------------------------

Kommentarer:
*Det GÅR inte att köra powerwalk med vagn i den här snön. Har inte så mycket stötdämpning i vagnen, så ungarna skulle typ flyga omkring om jag skulle gå snabbare än raskt... :/
*Har tid för efterkontroll 8 veckor efter förlossningen.
*Åldern för familjejympan verkar vara ändrad till 3-6 år! Måste kolla upp detta säkert...

*Övrigt: svårt att få till längre promenader än 30-40 min, nu med kylan och Lilos förkylning hon haft på sistone. Ska kolla på möjligheten att träna core, eventuellt istället för basjympa i början. Har fått till mig att det är en av den bästa träningen efter förlossning...Blöjförvaring Mediumlyx.

Skrivet 2012-02-16 Klockan 10:25:51

Love!

Skrev tidigare om blöjförvaring typ budget, inlägget hittar du här. Detta är blöjpåsar som är gjorda speciellt för blöjor. De har anpassad storlek i omfång och ungefär hälften av påsen är öppen i ena sidan, så blöjorna tas enkelt uppifrån. Rymmer ett helt paket blöjor. :) Finns i olika färger och mönster, NGBaby.Bloglovin.

Skrivet 2012-02-15 Klockan 21:27:39

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3077322/fantasyf-i-a?claim=kn7yvuzx8ek">Följ min blogg med Bloglovin</a>Ny design.

Skrivet 2012-02-15 Klockan 16:19:55

Nu kommer det bli lite förändringar här de närmsta dagarna.

Håll utkik! :)Hjärtedagen slut.

Skrivet 2012-02-14 Klockan 23:53:30

Nu är dagen snart slut.
Den har varit bra. Vi firar inte själva Alla hjärtans dag nå värst.

Leia gav Andy ett kort som hon (med hjälp av mig) skrivit och ritat på, sött...

Jag gav Andy ett sött kort, en tablettask och en puss-klubba, sweets for my sweet... ;)

Andy gav mig vadmassage i soffan, mmm...

/iPhoneAlla hjärtans dag.

Skrivet 2012-02-14 Klockan 08:03:45


Mer kärlek åt alla!Inga fler barn.

Skrivet 2012-02-13 Klockan 15:10:52


Nu är vi nöjda. Två fina barn har vi. :)

Så nu säljer jag gravidkläderna. Via Blocket. Du hitter annonsen här.Måndag igen.

Skrivet 2012-02-13 Klockan 09:34:43

Här avlöser sjukdomarna varandra.

Leia var ju superförkyld förra helgen. Jag var inte heller 100 där i ett par dagar. Lilo blev snorig förra veckan och i onsdags så började hennes vänstra öga rinna och senare blev det geggigt = ögoninflammation. :(

Igår var Lilo bättre i ögat men då var det Leias tur! Nu är det båda ögonen men det är bättre idag i alla fall. Piggheten är det inget fel på. :)

/iPhoneSughuve!

Skrivet 2012-02-12 Klockan 20:03:19


Leia pratar mycket. Hon repeterar, kommenterar och säger saker ur tomma intet. Hon brås väl på sina föräldrar... ;)

En dag när vi skulle äta mellis, så tjatade Leia "Suguäää, suguäää!" = sugröret. Andy höll nämligen på att hälla upp juicie och klippa till en sugrör i rätt längd till. Hon malde på om det där sugröret och till slut brast det för Andy och han röt till: "Jaaa! Du ska få ditt sughuve!" Och sen började vi asflabba, först han och jag, sen stämde Leia in. :D Och till slut fick hon sitt sughuve och var såå nöjd...Foto: spisa.nu
Lilos presenter 3

Skrivet 2012-02-12 Klockan 14:56:36


Är så roligt att få besök! :)
Håller mig än så längre rätt mycket hemma, försöker få in lite rutiner och så. Så då är det extra kul med den sociala kontakten...
Och Lilo får så fina presenter:


Body, byxor och strumpor! Coolaste kissen. ;) Matchar gör det också. Från min vän Aisha.Tröjor och byxor! Lite "gå-bort-fint". :) Från bästa Anette.
Mag-gallskrik Del 1

Skrivet 2012-02-11 Klockan 15:56:41


Lilo får ont i magen emellanåt. Hon skriker, gråter och fäktar med armar och ben och blir stel som en pinne.
:( Så har det varit sen hon var kanske en vecka. Mest är det på kvällarna. Jag har förut trott på att hon är överstimulerad typ varje dag, med tanke på allt liv och rörelse med Leia runt sig. Ibland har hon nämligen svårt att komma till ro och somna. Hon kan ha varit vaken i tre timmar, nyligen ätit, rapat, ny blöja, allt, men ändå börjar skrika när man håller henne och ännu värre om vi skulle lägga ner henne!För nån vecka sen började vi med Sempers magdroppar. Det hjälpte inte alls.

För några dagar sen började vi testa Minifom (droppar). Det verkar hjälpa. Nu tror vi nämligen att hon skriker för att hon sväljer massa luft som har svårt att komma ut. Vi är supernoga också med att rapa henne ibland efter halva maten och åtminstone en gång efter, minst i fem minuter. Och jäklar, det är rena "karla-karl-raparna", hehe... Kan såklart vara i kombo med överstimulans. Men hon äter bättre och sover bättre nu i alla fall. Var säkert därför hon kunde äta så tätt förut, hon blev mätt på luften (ett tag). Stackars liten...

Näst på tur om det fortsätter står Windy pysventil och magmassage. Magmassagen är omöjlig att få till nu, rent tidsmässigt...
Fodral till notebook'en.

Skrivet 2012-02-09 Klockan 21:43:30


Äntligen httade jag preciiis ett sånt fodral till min dator som jag drömt om! :)

Love!
I svart konstläder, för ca 12". Några småfack invändigt, för småtillbehör. Ett utvändigt, perfekt för laddaren. Från Åhléns.Lilo en månad.

Skrivet 2012-02-09 Klockan 20:24:23


Idag blir vår lillfisa fyra veckor. Nu känns det som det forfarande var typ en eller två veckor sen hon föddes. Har liksom inte hänt så mycket...Det här är en favorit just nu...


Mamma Älskar DigPush-up-jeans.

Skrivet 2012-02-08 Klockan 21:25:25


Low, extra low, super low, medium low, normal low... Så låter det bland modet nu och har gjort ett bra tag. Men faktum är att alla kroppar passar inte för det och alla trivs inte med det heller (insert coin...), hehe... Varför försöka att pressa in en LP-skiva i ett CD-fodral när det finns speciella modeller på fodral som passar LP-skivor, om ni fattar vad jag menar? Självklart får alla ha de kläder som de vill! Missförstå mig inte, men jag tror tyvärr att många går för mycket efter modet och tänker inte så mycket på att det finns annat som passar dem bättre... 

För oss kvinnor som fött barn och har kvar mer eller mindre (degig) mage kvar så passar det extra bra med hög midja. Japp, den ska vara hög, inte normal ens, utan gå till naveln eller över. :)

High 5 till HÖG MIDJA:"...med push-up-effekt som ger snygg form. Håller in magen och lyfter rumpan."
Låter ju helt perfekt! :)  Jag LÄR ju beställa minst ett par... Finns i flera olika färger/tvättar, stl 36-54, i stretchdenim, från Ellos.Senaste inköp Pyssel.

Skrivet 2012-02-08 Klockan 20:47:44


Nu är det dags för lite pyssel framöver! (när jag nu ska hinna med det...???)


Hjärt-ask, ram och album! Allt är till Lilo. Ska dekorera asken, blir en napp-box. Ramen ska jag använda till en födelsetavla. Albumet blir lite scrapbooking. Från Lagerhaus.Tänkte göra nån sorts nyckelringsgrej att sätta i dragkedjor på Lilos väska (så de blir lättare att öppna, nu med tjocka vantar). Har bilden i huvudet, men vet inte riktigt hur jag ska genomföra den. Blir spännande... ;)
Inköpsställen: Panduro.
Besök hos BVC.

Skrivet 2012-02-07 Klockan 22:49:40


Var med Lilo hos BVC idag. Gick bara bra.


Lilo 3 veckor & 5 dagar

Vikt: 4400 g
Längd: 54,5 cm


Hon följer sina kurvor bra. Och nu är det slutanvänt med storlek 50 i bodys... Hon växer ju som bara den på längden!
Vi pratade om mag-gallskrik, det ojämna matintaget, bajseriet, att inte räcka till som mamma m.m. Vi pratar mycket, vår sköterska och jag. :)  Idag var det med en studerande. Hon frågade om reaktioner från storastyster. Jag sa att hon allt som oftast är väldigt tålmodig och snäll, bara ibland blir hon frustrerad på mamma för att hon måste säga nej/vänta så mycket... Men hon gör inga dumheter (än), som skönt är.

Nästa bokade besök blir 6 mars (Leias födelsedag).
BVC-läkare 2 månader inbokat till 13 mars. 


Kort men kärnfullt.

Skrivet 2012-02-07 Klockan 20:51:25


Idag var jag ute med Lilo på en kort men kärnfull promenad. Klämdes in mellan BVC-besök, snabb-som-fan-lunch och hämtning av Leia, pust...


Dagens träning:

Typ: Rask barnvagnspromenad.
Plats: Ute, asfalt/snö.
Tid: 30 min.
Känsla innan: Stressad, hinner jag detta? 
Känsla efteråt: Glad att jag gick, trots allt!
Övrigt: Inte alltid lätt att hinna med...
Märk med namn.

Skrivet 2012-02-06 Klockan 21:33:06

Glittriga stickers! Tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag köpt dem, men tror det var Akademibokhandeln, annars Panduro. :)
Nya yogabyxor.

Skrivet 2012-02-06 Klockan 20:20:20
Love! Jag är kär. Kommer bo i dessa... :) I finaste Öko-tex-märkt bomull, färg: gråblå, från me&i.Blötdjuret.

Skrivet 2012-02-06 Klockan 15:22:54


Vattenlek, jihaaa!
Att leka med vatten är typ det enda som underhåller Leia i mer än 2 minuter just nu. Det här har vi gjort en stund varje dag nu när vi varit hemma hela dagarna. Man får köra med flera handdukar under, över och emellan, hehe... Och inte använda för stora grejer hon kan fylla med vatten, för rätt var det är åker allt ut på golvet...
Att bada funkar självklart också! :)

Siri & Sven.

Skrivet 2012-02-05 Klockan 20:11:34


Duon:

Siri snigel och Sven sköldpadda. Ser du vilken som är vilken? :)

Siri är Leias. Hon fick den när hon föddes, av morbror Rille och moster Maria. Blivit klart favoriten på sistone. :)

Sven är Lilos. Den fick hon av oss nyligen. Jag och Andy tyckte det var roligt att tjejerna har varsin. De ingick i samma serie, som tyvärr utgått ur sortimentet, från Jabadabado.Blöjförvaring.

Skrivet 2012-02-05 Klockan 11:19:58


Är du också trött på alla fula blöjor som nästan tar över
? Fixa en blöjförvaring! Korgar, boxar, förvaringslådor, blöjpåsar. Alternativen är många och olika förvaring passar i olika rum såklart.

Här är en budgetvariant som passar i alla rum. Använd nån påse du redan har hemma eller köp en presentpåse för en billig penning. Storlek efter behag och färger/motiv efter inredning.
Lite shysstare än att ha ett stort plastpaket med blöjorna syndliga, eller hur? :)
Halsont.

Skrivet 2012-02-05 Klockan 10:16:06

I natt började jag få ont i halsen. Nu känns den som ett rivjärn.

Leia är ju förkyld sen i fredags så hon har väl smittat mig. Hon är snorig och hostar.

Så igår kväll och i natt sprang vi i ett in till båda ungarna, suck...

Nu blir det frulle för mig...

/iPhoneMuggen.

Skrivet 2012-02-04 Klockan 08:15:01


Leia har fått en ny mugg med sugrör. (hos oss verkar det vara rykande åtgång på sugrörsmuggar) Den blev populär direkt. När den är tom vill hon gärna leka med den, utforska och bita i den. :)Muggen är från Kids Concept.


Godmorgon! :)
Briefat med "coachen".

Skrivet 2012-02-03 Klockan 20:40:59


Igår var Anette på besök. Anette är en kollega från Friskis & Svettis och har varit min fadder från det att jag gick ledarutbildningen. Hon kom såklart för att träffa Lilo men främst för att vi skulle gå igen mitt träningsupplägg jag gjort. Planen för att ha en chans att komma tillbaka som jympaledare till hösten. Jag förklarade hur jag tänkt och vi bollade lite. Hon tyckte det verkade bra men poängterade att jag inte ska känna press att jag MÅSTE tillbaka till hösten. Alternativt kan jag börja vicka under höstterminen och/eller börja leda mitt egna pass till VT-2013. Känns bra.

Fem veckor kvar till efterkontroll. Det betyder minst fem veckor kvar innan första träningspasset. Längtar! :)

"Det här passet fokuserar på träning under och efter graviditeten.
Ett uppbyggande och stärkande pass där fokus ligger att hitta tekniker för bålstabilitet och bäckenbottenträning efter förlossning. Du tränar i trygga övningar till härlig musik för att klara ditt vardagsliv bättre. Ditt nya barn är med och ni får en skön träningsstund tillsammans."
Om Mamma Core Jympa på Friskis & Svettis. 
Trevlig helg!

Lilo tre veckor.

Skrivet 2012-02-02 Klockan 15:59:38


Idag har Lilo hunnit bli tre veckor. Så mycket men ändå såå lite...
Är inte mycket för foton med napp, men den här matchade så bra med filten. :) 


Mamma Älskar Dig

Kallt men skönt.

Skrivet 2012-02-02 Klockan 15:27:05


Promenad idag igen. Med Lilo. Ruggigt kallt, typ -15.

Dagens träning:

Typ: Rask barnvagnspromenad.
Plats: Ute, ett varv i motionsspåret, snö.
Tid: 40 min.
Känsla innan: Nu nya tag! 
Känsla efteråt: Riktigt bra, yes!
Övrigt: Sjukt kallt. Fick upp pulsen lite.

Yes! :) Lite tidigt att ropa hej!, men tror att det är såhär jag ska göra. Gå på promenad på morgonen, efter jag lämnat Leia på förskolan.

Det är extra viktigt att ha bra kläder när det är såhär kallt.
Jag har mjuka träningsbyxor under enklare skidbyxor. En tjock typ fleece (lager 2) och softshell-jacka. En shysst mössa och GoreTex-handskar. På fötterna har jag ullsockor och ett par walkingskor i GoreTex, helt perfekt! :)

Kort men snabb.

Skrivet 2012-02-01 Klockan 22:09:58


Var ute med Lilo å vagnen idag. Medan stooora snöflingor ramlade ner från himlen...


Dagens träning:

Typ: Rask barnvagnspromenad.
Plats: Ute, runtom där jag bor, snö.
Tid: 20 min.
Känsla innan: Stressad.
Känsla efteråt: Hade inte tid att känna efter, hämtade Leia på förskolan. 
Övrigt: Lite besviken/uppgiven för att det blev så kort.


Är svårt att hinna med promenaderna nu tisdag-torsdag som jag tänkt. Med en bebis som är rätt onöjd och emellanåt har svårt att somna... Imorgon ska jag testa att gå på promenad direkt efter jag lämnat Leia istället. Hoppas det passar bättre, för i samband med hämtning funkar inge bra i alla fall.

Amningsarmband Deluxe.

Skrivet 2012-02-01 Klockan 21:59:18Uppgraderat mig! Mitt armband jag gjorde själv har tjänat sitt syfte, här hittar du det.
Hittade det är grymma på rea hos annaaxel.se. Det är i gummi och hjärtat flyttar du till klockslaget när senaste amningen började. En prick är en kvart. Från Lundmyr. Love it! :)
Inredningsdetaljer.

Skrivet 2012-02-01 Klockan 21:11:06


Det är detaljerna som gör helheten!

Här är några hemma hos oss:

RSS 2.0

bloglovin