REA - barn.

Skrivet 2012-01-31 Klockan 12:05:09


Det finns fortfarande en del kvar i butikerna på rea, skynda fynda! :)


Omlottröja! Perfekt att sova i för den lilla bebisen. Det blir väldigt smidigt med blöjbyten på natten och mindre risk att bebben blir för varm. 75kr/ord.99kr, Kappahl.



Overall! Vindtät och vattenavvisande. Tänkte ha den till Lilo nästa vinter. :)  200kr/ord.349kr, Kappahl.

Alltid lika trevligt när man hittar det där perfekta fyndet... ;)





Lika som bär?

Skrivet 2012-01-30 Klockan 20:27:25


Lilo VS Leia


På dagen.



Några dagar gamla.

Kanske inte dom bilderna som bäst visar likheter men det var någorlunda lika bilder i alla fall. (kommer fler likheter-bilder framöver!)





me&i-party.

Skrivet 2012-01-29 Klockan 15:36:03


Igår var jag och Lilo på homeparty. Där visdade en tjej finfina kläder för både barn och vuxna. Har varit på visningar förut och gillar det skarpt. me&i's kläder är precis i min smak; mycket unisex, retro, glada motiv och färger, Öko-Tex-märkt m.m. 

Lilo hade varit vaken i ca en timme innan och precis ätit, både ammats och fått BS (Baby Semp) innan vi gick hemifrån. Så jag tänkte väl rätt logiskt att hon borde somna i vagnen påvägen dit. Men nej du, icke! Hon höll på att somna ett bra tag och jag tänkte att hon får ligga i vagnen så länge hon är nöjd. Det varade inte länge. Skriiik! Tog upp henne och så började visningen. Men inte ens i famnen kunde hon somna. Det brakade till i brallan, happ, blöjbyte. Trots det; skriiik! Happ, ammade tills hon släppte själv. Och då efter en stund, sov hon utan napp och jag kunde lägga ner henne i vagnen. Puhh! Vid det laget hade det gått över en timme och jag hann bara se halva kollektionen. Jaja, fick i alla fall efter det fika och titta i lugn och ro. :)

Några av inköpen:


Foton: meandi.se


Pants with rabbit in pocket! :) Lite yoga möter harem, i tunn kvalitet. Till Lilo (beställde stl 62/68).

Monkeys tunic! Ganska kort tunika med apa! :D Till Leia (beställde 98/104).


Ville typ ha alla kläder, hehe... Men det går ju inte! ;) Nu längtar jag efter att paketet ska komma...













Firade lite.

Skrivet 2012-01-28 Klockan 22:06:49


Igår hade vi extra lyxigt fredagsmys. Firade Lilo.



Först köpte vi hem sushi från restaurangen next door. Skålade i rosa (alkoholfritt) bubbel. Sen drack jag lite cider (första alkoholen på 9 månader). :P Fika med kärlekskakor... Som grädde på moset åt vi ost och kex. Brieost som jag inte ätit på 9 månader, det var underbart gott! Å så tittade vi på Bröllopsduellen, hehe...

En bra fredagskväll! :)





Choklad-mani.

Skrivet 2012-01-27 Klockan 17:14:37


Häromdagen landade senaste medlemsbladet från The Body Shop i min brevlåda. Å vad hittar Fia där? Jo, choklad! En hel serie med sköndoftande, smarrig choklad. :P

Chocomania:


Foton: thebodyshop.se 


Vill ha, vill ha, vill ha! :)
Finns flera andra produkter också, valde ut några favoriter här.

Har förut haft en showergel med choklad från Durance, som handtvål. Helt underbar! Mmm...





Pinguää!

Skrivet 2012-01-27 Klockan 16:44:14


Leia älskar Pingu. Eller "Pinguää", som hon ibland säger. Hon säger även rätt, alltså "Pinguu" ibland. Kärt barn har många namn, hehe...




...så hon fick ett nytt bestickset med Pingu. Som hon såklart gillade! :)

Tycker det är rätt svårt med barnbestick. Har flera olika modeller, från Bambino, Babybjörn och IKEA. Inget är riktigt bra just nu. På sistone har hon mest gillat dom där långa babyskedarna från Bambino, men dom är ju så långt skaft (hon håller såklart längst ut och spiller massor). Hoppas Pingu-setet funkar bra ett tag framöver i alla fall...

Nu blir det fredagsmys med sushi och lite annat gott. :P


Trevlig helg!





Stabilt i snöfall.

Skrivet 2012-01-26 Klockan 21:48:46

 
Idag när jag och Lilo var på promenad började det snöa. Ganska mysigt. :)


Dagens träning:

Typ: Rask barnvagnspromenad.
Plats: Ute, runtom där jag bor, i snö.
Tid: 40 min.
Känsla innan: Taggad.
Känsla efteråt: Skön, på bra humör.
Övrigt: Kändes stabilt, känns att det går åt rätt håll.


Fortsätter jag såhär får jag snart ha mer funktionella kläder när jag är ute, blir ju jättevarm... :)




Lilo två veckor.

Skrivet 2012-01-26 Klockan 21:33:26


Idag är det 14 dagar sen Lilo kom till världen.

Bara 14 dagar?! Känns som det var längre sen hon föddes...





Lilo vid två veckors ålder:

Hon tittar mycket mer och fäster blicken.
När hon är vaken kan hon ligga på mage en bra stund och vända huvudet från sida till sida.
Hon vill ha mat ungefär var tredje timme och då vill hon ha mat NU! (gallskrik x49).
Hon avskyr blöjbyten och att bli rengjord.
Hon kan ligga länge och titta storögt på storasysters gosedjur (Siri och älgen).
Hon har oftast en vakenperiod på morgonen och en på kvällen.
Hon har väldigt mycket läten för sig, även i sömnen.
Några gånger har det kommit ut nåt som kan liknas vid joller.

Mamma Älskar Dig




Amning det enda bantningspillret...

Skrivet 2012-01-26 Klockan 19:48:03


...som funkar!


En av dom positiva sakerna med amning som framhålls av experter är att du går ner i vikt (snabbare och lättare). För dom flesta stämmer nog det men det finns även undantag. Har en kompis som, trots att hon helammade, ett tag efter förlossningen vägde MER än innan! Amningen (läs hormonerna) gjorde troligen att hon fick ett stort sötsug och åt rätt mycket. För en annan kompis var det inte heller så lätt att gå ner i vikt, eftersom hon typ alltid blev hungrig efter amning, som om amningen liksom tog slut på all energi och hon måste fylla på, vilket hon då också gjorde.



För egen del tillhör jag dom som går ner snabbt. Idag är det 2 veckor sen förlossningen och jag har gått ner 71% av det jag totalt gick upp under graviditeten. Efter första förlossningen tog det TVÅ MÅNADER för mig att gå ner lika mycket (gick upp precis lika mycket under båda graviditeterna). Lite skillnad... :)

Beror nog säkert på amningen, trots att jag "bara" delammar (Leia delammade jag bara i en vecka innan jag slutade helt). Men även det faktum att jag INTE har så stort sug efter onyttigt (hade jättestort under graviditeten) och kombon med att jag typ inte hinner äta en massa. När jag äter onyttigt vill jag göra det i lugn och ro, när jag kollar TV/film eller sitter vid datorn på kvällen, när ungarna sover. Men nu med Lilo finns det inte mycket sån tid alls. Är glad om jag lyckas få i mig 3 mål och 1-2 mellanmål om dagen nu, hehe...

Jag är inte den som stirrar mig blind på vikten men det är rätt häftigt och intressant att det går att gå ner så mycket så fort (utan dieter). Mitt mål är mer inriktat på att komma i mina gamla kläder. Sen några kilon hit å dit har ingen betydelse. Än så länge är det fortfarande gravidbyxor som gäller...





Typ en skötväska.

Skrivet 2012-01-26 Klockan 13:45:26


Häromdagen köpte jag en väska till Lilo. Inte en riktig skötväska men den ska funka som en...





Köpte den på jobbet. Det är många jag ser som använder den som skötväska och många som varit inne och köpt den på jobbet. Bra storlek, finns i många färger och mönster och så är det många bra fack i den också. Ett invändigt med dragkedja som inte syns på bilderna. Jag älskar många fack! :)
Ynka 99kr, Stadium.

Med Leia hade jag först en kombinerad skötväska/streetväska och sen beställde jag en vanlig, rätt stor axelväska från Spreadshirt, som jag designade. Men nu med andra barnet blir det lite annorlunda. Dels kommer vi inte vara borta med henne hela dagar (då behöver man ju rätt mycket grejer med sig). Dels så vet vi mer vad som verkligen behövs och tar inte med massa onödiga grejer, så då behövs inte bamseväskan orvar... ;) 

Är i alla fall supernöjd med väskan, än så länge! :)





Egen tid.

Skrivet 2012-01-25 Klockan 22:00:12


Idag har den här mamman fått egen kvalitetstid. Var inne i stan på ansiktsbehandling. Leia och Lilo var kvar hemma med Andy.

Ansiktsbehandlingen var supernajs och såklart väldigt avkopplande, precis vad jag behövde! Min hud är superkänslig och jag brukar gå regelbundet på ab, ungefär var åttonde vecka.



Var borta lite drygt tre timmar, med mycket bra tajming. Lilo vaknade hungrig precis i rätt tid innan jag åkte. Och så ringde Andy 5 minuter hemifrån påväg hem och meddelande att hon var hungrig igen, hehe... Kanon!







Love my hood!

Skrivet 2012-01-25 Klockan 12:32:02

Älskar redan min nya hoodtröja jag köpte igår!

Nu bär det av mot Hufvudstaden! :)

/iPhone



En enkel tulpan.

Skrivet 2012-01-25 Klockan 10:43:53


Finns det nåt härligare än en bukett med krispiga tulpaner när julen är över och det närmar sig vår? Fick blommorna av mina svärisar (svärföraldrar) och tog fotot när det kändes som om våren var påväg. PANG! Så kom snöstormen orvar och våren kändes plötsligt vääldigt långt borta... Trots det är det aldrig fel med vårblommor! :)



Ha en bra dag!








Promenad med Lilo

Skrivet 2012-01-24 Klockan 23:01:19

Idag var det premiär för barnvagnspromenad. :)


Dagens träning:

Typ: Ganska rask barnvagnspromenad.
Plats: Ute, runtom där jag bor, snö.
Tid: 30 min.
Känsla innan: Nu kör vi! 
Känsla efteråt: Mycket nöjd, energifylld.
Övrigt: Fick upp pulsen lite i en uppförsbacke. :)  Frös om benen (dax att ta fram ullunderstället).


För övrigt så kör jag mina knipövningar varje dag. Bra bra! Inte alls nå kul träning men det måste göras.







BVC besök

Skrivet 2012-01-24 Klockan 21:50:48


Idag var Lilo och jag hos BVC. Har en jättebra sköterska som vi haft från början med Leia. Så skönt att ha en som man kan prata om allt och fråga! :)  Extra viktigt är det med första barnet. Nu är det bara skönt, eftersom hon känner till vår historia.


Lilo - vikt - längd

Födelse
3860g - 49cm

1 vecka & 5 dgr
3960g - 52,5cm


"Hon går upp fint i vikt" sa vår BVC-sköterska. :)  Var rätt nyfiken på just vikten, eftersom hon inte äter mer ersättning nu än för en vecka sen, snarare tvärtom. Och ammar inte mer heller. Men hon är nog väldigt effektiv när hon äter av mig, hehe...

Snart får vi säga adjö till stl 50 också, hihi...


Smilgropar precis som storasyster!






Var på jobbet

Skrivet 2012-01-24 Klockan 14:07:22


Idag var jag med familjen å hälsade på mitt jobb. Jättekul att träffa kollegorna! :) 
Lilo sov, surprise! Haha...

Passade på att shoppa lite också:


Lång hoodtröja! Perfekt över tights och amningslinne. Från Stadium.





Lilos presenter 2

Skrivet 2012-01-24 Klockan 13:30:22


I förrgår hade vi besök av mina söta vänner Anne, Maja och Qarro. :)  Härligt att snacka lite skit med vuxna människor! (även om våra diskussioner inte var särskilt vuxna, haha...)

Lilo sov nästan hela tiden, förutom när hon vaknade, fick mat och sen mag-gallskrek. Men man behöver inte vara så social vid 10 dagars ålder... ;)


Första skorna! Coola, visst? Från Maja. :)



Majas barn Elli hade gjort en teckning till Lilo! Värsta sött...



Babymobil! När man drar i djuret så åker det tillbaka i snöret och vibrerar. "Läschki" sa Leia, hehe... Från Anne och Micke.

Tack snälla, säger Lilo på sitt eget vis...





Senaste inköp: flaskvärmare

Skrivet 2012-01-22 Klockan 22:48:01


Den här smarta prylen håller både kyla och värme. Nu i vintertider är den speciellt bra, eftersom ersättning/välling och vatten blir kallt väldigt snabbt. Håller i upp till 3 timmar! Anpassad för wideneck-flaskor. Från Sunshine Kids.

Foto: jollyroom.se


Håll värmen längre! (eller kylan)
Började ge Lilo tillägg på BB och har fortsatt med det. Hemma använder vi flaskvärmaren till nyuppvärmd ersättning, eftersom det är så olika om hon vill ha och i så fall när efter amning. Vi sparar den såklart bara i max en timme. När vi snart drar iväg på diverse aktiviteter så kommer jag ha varmt vatten i den. När det är dags för mat är det bara att blanda med pulvret. Supersmidigt! :)








Bygge av syskonvagn

Skrivet 2012-01-21 Klockan 14:47:11


Såhär blev resultatet:


Babyjogger City Select heter vagnen. Här med en sittdel och en liggdel.



Till vänster: som en enkel sittvagn. Fleecefilt från IKEA, som jag gjort hål i. Funkar som smutsskydd för vagnen och som går att lägga över Leia vid kortare promenader. Tärningar från Lagerhaus. Hängande reflexer i resårsnören i form av katt och dinosaurie, Apoteket. Krok att hänga t.ex. shoppingkassen på, BabyTrold + en karbinhake Everest, Stadium.
Till höger: liggdelen bygger man av ramen från en extra sittdel och ett liggdelstyg. Suffletten är samma som från extra sittdelen. Åkpåse från Elodie Details.





Börjat med promenaderna idag!

Skrivet 2012-01-20 Klockan 22:28:45


Idag tog jag min första riktiga promenad efter förlossningen. SJÄLV också!
Ligger bra till enligt mitt träningsschema. :)


Dagens träning:

Typ: Ganska rask promenad.
Plats: Ute, runtom där jag bor (asfalt).
Tid: 30 min.
Känsla innan: Laddad. "Skönt det ska bli att få komma ut!".
Känsla efteråt: Nöjd. "Skönt att få lite kyla på kinderna!".
Övrigt: Halkade till på isen och fick lite ont i fogarna. Ajaj... Halkskydd, kanske?


Go Fia Go!





Amningsarmband

Skrivet 2012-01-20 Klockan 21:22:35


Har du amningshjärna som jag? Gör då ditt egna amningsarmband! 



Ett amningsarmand funkar såhär: du sätter det på den arm som du motsvarande sida ammade senast. För att få maximal växelvis amning. När det sen är dags för att amma igen är det den sida där inte armbandet sitter som gäller. Smart väl? :) 

Jag har använt en resårtråd och pärlor med genomgående hål i. Resårtråd, utan spännen, är att föredra, eftersom du kommer ta av och på armbandet ofta. Har använt pärlorna så det står "LOVE" och "JOY" flera gånger på rad. En fin grej är att använda barnets namn.

Inköpsställen: Panduro.





Förkylningsastma del 4 Slutsats

Skrivet 2012-01-20 Klockan 10:21:32


Logg efter Dag 21

För ungefär en vecka sen avslutade vi Leias astmabehandling. Behandlingstiden med Flutide var tre veckor.


Hon vaknar inte alls ofta längre av hosta. Kan faktiskt inte minnas sist det hände... Hon hostar inte ute i kyla eller vid ansträngning.

Min slutsats blir att det har hjälpt och att då måste det ju vara förkylningsastma hon har. Hon har heller inte varit förkyld på länge. Sen om det kan hänga ihop med medicinen vet jag inte, men det är iaf väldigt skönt! :)

Vid varje förkylningstillfälle kommer vi nu alltså börja en ny behandlingsperiod om tre veckor. Skönt. Hoppas det håller i sig i längden.

Lilo kräver min uppmärksamhet...






Lilo en vecka gammal!

Skrivet 2012-01-19 Klockan 23:02:35


Idag fyller Lilo en vecka.



Nyfödd
 

Mamma Älskar Dig






Lilos presenter 1

Skrivet 2012-01-19 Klockan 19:12:08


Det kom ett brev...




Uppifrån
Kort och Barbapa-strumpor! Från min vän Qarro. Blev verkligen glatt överrraskad övera att få ett paket i brevlådan. :)
Body och byxor! Från mina föräldrar. Supersött, visst? :)




Förlängd BB-vistelse

Skrivet 2012-01-18 Klockan 21:30:52


Back on track. :)

Nu är det snart en vecka sen Lilo kom till världen. Känns som om hon alltid funnits med oss. Åtminstone i nio månader... ;)



Storasyster tycker dom små fötterna är intressanta...

Vi blev ju ordinerade att stanna minst 48 timmar på BB, pga min GBS-infektion och att hon bajsade i fostervattnet. Det är rutin. 


Personalen gjorde kontroller tre ggr/dygn
; temp och andning. (Fredagen) den 13:e hade hon en förhöjd temp på 37,9 gr och barnmorskan kontaktade läkare, som ville ta blodprover; CRP och blodstatus. CRP är ett prov där man ser röda och vita blodkroppar och på så sätt se om det finns en infektion i kroppen. Blodstatus är också ett infektionsprov. FLASHBACK! Kändes som att vrida tillbaka klockan ungefär två år till när Leia blev sjuk. Feber, blodprover och väntan på provsvar... Inget kul alls. :(

Provsvaren kom på morgonen den 14:e, allt var ok. Lycka! :)  Men läkaren rekommenderade oss att stanna ytterligare ett dygn pga av detta och det följde vi självklart. Trots allt så var den tredje natten den lättaste.

Så kom dagen D. Hemgång! Andy och Leia kom och hämtade oss söndagen den 15:e januari. Å vilken lycka att äntligen få komma hem! :)





Välkommen Lilo!

Skrivet 2012-01-13 Klockan 15:46:01

Igår natt hände det. Bebisen ville äntligen ut. & snabbt som tusan skulle det gå!
Från första värk till födelse: TVÅ TIMMAR
Nu ligger Lilo & jag på BB SÖS & mår generellt bra. Vi tar några timmar i taget. Alla kontroller hittills ok! :) Hoppas vi får åka hem imorgon.

LILO 120112 - 03:03 - 3860g - 49cm

/iPhone



Besök hos barnmorskan i vecka 41(!?)

Skrivet 2012-01-10 Klockan 19:50:18


Nu är jag i vecka 40+3. 40+3!!!??? Heeelt sjukt...



Idag var jag hos barnmorskan. Mamma och Leia var också med. :o)  Nu hade det iaf hänt nåt; bebisen är HELT FIXERAD! Vilket inte är så vanligt hos omföderskor. Och det kunde tydligen mycket väl vara ett tecken på att det bara är ett par dagar kvar. *hoppas* 

Allt var ok
, blodtryck, hjärtljud, magmått. Fick instruktioner om hur jag skulle göra framöver, om inte bebisen vill komma ut ändå.

Till att börja med skulle hon skicka remiss om överburenhet till förlossningen och på torsdag (40+5) ska jag ringa dit för att få tid för bedömning med ultraljud. Då kan beslut tas om t.ex. igångsättning, vilket jag tror inte kan vara helt omöjligt, med tanke på min bakgrund.

Kom igen nu bebis! Alla längtar efter dig och är såå nyfikna på vem du är! Love you...





Träningsresor

Skrivet 2012-01-10 Klockan 13:12:18


Få en kick-start med träningen, ny inspiration, testa nya träningsformer, bli peppad inför tävling, sola, bada, shoppa och relaxa är en del av det du kan få med en träningsresa. Visst låter det underbart?

Foto: springtime.se

De senaste åren har det poppat upp tema-resor med bl.a. träning på schemat, även kallat training camp. Numera finns det mycket att välja på och flera olika researrangörer.

Vad sägs om att åka till Turkiet i vår och träna med Blossom och Kayo? Eller välj en spavecka med Mia Törnblom och Fredrik Paulun. Cykel, löpning, orientering, maraton och zumba är några av inriktningarna man kan välja i Portugal. Finns även speciella Friskis & Svettis-veckor! :o)  Springtime Travel anordnar dessa resor.

Cykla i Frankrike! Du kan välja att cykla med eller utan reseledare och övernattar på bra hotell. Upplevelserna går bl.a. genom Loiredalen, Rioja och Provence... Via Merlot Resor AB.

Vandra i Alperna! Här kan du välja mellan flera olika "nivåer", beroende på vana och fysisk kondition. Man bor på hotell i Bad Gastein och gör dagsutflykter och vandringar som utgår därifrån. Härliga naturupplevelser utlovas! Med STS Alpresor.

Har varit sugen på en resa ända sen jag för första gången läste om det, för några år sen. Än har jag inte hittad nån där det går att ta med barn och få barnvakt och så. Så nu får det vänta några år. Men vad roligt och pushande det skulle vara! Sätter upp det på min dröm-lista...





Besök av mamma!

Skrivet 2012-01-09 Klockan 19:48:36


Idag kom min mamma hit. Hon ska bo här i några dagar. För lite avlastning, hjälp och sällskap. Så nu får gärna bebis komma! :o)


Årets första semla, mmm...





Dax för smartphone-vantar?

Skrivet 2012-01-09 Klockan 12:31:09


Nu när det kommit lite kyla är det hög tid att skaffa ett par smartphone-vantar! Kallas även iphone-vantar, pekskärmsvantar osv... Har kollat runt en del på nätet och sett nåt par i butik. Måste börja kolla på allvar nu, hehe...


Dom här vantarna finns i flera olika storlekar och finns här, från Coolstuff.
Dom är iof rätt tunna, typ som fingervantar. Men bättre än inget. Finns ju inte en direkt uppsjö av varianter. Får se vad det blir...




Går på övertid

Skrivet 2012-01-08 Klockan 21:26:36


Idag är dagen jag inte trodde skulle komma. Dagen då jag gått över tiden på graviditeten. Jobba övertid utan övertidsersättning är ingen höjdare! Vad hände egentligen? Leia föddes ju två veckor innan BF, så då är det troligast att nästa barn också kommer innan. Kanske inte två veckor, men liiite innan iaf, eller åtminstone på dagen. Men här går vi emot och kommer EFTER beräknat datum, jajamän! Det sjuka vore ju att gå över 14 dagar... Huga... Men nu vet jag iaf att det är max max två veckor kvar, det kan inte vara längre. Ljuset i tunneln...

Igår och idag fick jag känna på lite ryggvärk också. Härligt. Började igår, då hade jag ont i svanken/över rumpan. Och idag på förmiddagen var det riktigt jobbigt, haltade fram. Tog två Alvedon och gick och la mig, sov ca 1,5 timmar, sen var smärtan borta. Inte ens efter ett par små promenader och nu på kvällen har jag ont igen, så det är kanske pga av snedbelastning. Det är ju en rejäl svank man får när man är såhär stor, hehe...

Nog klagat. Ibland kan det nog låta på oss gravida att allt är pest å pina. Folk (som inte varit gravida) undrar säkert "varför skaffar människan fler barn om det är så hemskt jobbigt att vara gravid?" osv. Det är oftast inte en berättigad fråga. För det första är ju oftast graviditeterna olika, väldigt olika tiom, vilket betyder att första kan vara underbar och andra rena tortyren. För det andra så är ju belöningen så mycket mer värd än eventuella nio månaders helvete. Och för det tredje så spelar hormonerna nog in lite, så vi tycker synd om oss själva mycket och har ett behov att berätta det... Rätta mig om jag har fel!

Jag tycker det är bra att ge en hel och rättvis bild av graviditet, barnafödande, amning och att ha barn etc. Det är såklart helt underbart och fantastiskt på många sätt å vis! Samtidigt komplicerat, jobbigt och prövande. Det är inte gaj å partaj hela tiden. Men så är ju inget i livet, så det är väl precis som det ska vara. Du kan inte känna glädje å lycka om du aldrig känt sorg...

Dagens höjdpunkt: förutom min sovstund på dagen (som oftast gör underverk), så var det när jag och Leia pallrade oss iväg till våra kompisar Monia och Kindra! Vi gick i samma föräldragrupp och hängde ihop en del så småningom. Är så kul att se när Leia och Kindra leker, skrattar, bråkar och busar. Då blir jag varm i mamma-hjärtat...


Foton: sommaren 2011, på landet, Grisslehamn.


 


 



Fyndat pyssel!

Skrivet 2012-01-08 Klockan 11:17:32


Nu är det rea på det mesta, även pyssel. Det är ju rätt dyrt annars, så är klart värt att kolla in närmsta butik eller kolla in på nätet!




Scrapbooking card!
Ett ark med etiketter att sätta fast med snöre, t.ex. runt burkar och flaskor med nåt ät-eller drickbart innehåll. Tycker motiven inbjuder till just köket.

Det andra arket är också med etiketter, men för att klistra fast. Bäst på raka ytor och även detta har jag tänkt till köket. Men funkar naturligtvis till vilket rum som helst, som matchar utformningen. :o)
6kr/styck, Panduro.

Tips på nätsidor med pyssel-rea:
pyhobby
kristinasscrapbooking
skapamer
Panduro




Ny sportkollektion!

Skrivet 2012-01-07 Klockan 14:04:44


I veckan släppte Gina Tricot en ny sportkollektion
"Active Sports", med träningskläder. Strategiskt såhär i början på nya året med alla löften...

Den är väldigt snyggt gjord! Mycket street och dance-inspirerat, starka accentfärger (som är hett i vår) och en del accessoarer. På hemsidan står det att det är "sportiga material", men det går inte att få fram mer än det. Så i dagsläget kan jag inte rekommendera kläderna för träning. Men mycket av grejerna går att ha till en sportig vardag!
Återkommer när jag klämt å känt... :o)


En del av kollektionen:





Foton: ginatricot.com


Vilken är din favorit?





Idag ska bebis komma!

Skrivet 2012-01-07 Klockan 11:01:01


Idag är dagen D. Idag är det BF (beräknad förlossning). Men nåt saknas... Just ja, BEBISEN! Vart är bebisen? Jo, den ligger fortfarande i mammas mage och bara tjockar på sig... Hehe...

Eftersom dom flesta bebisar föds på natten, tror jag inte den håller tiden och kommer idag, den 7 januari. Nä, nu har jag siktet inställt på igångsättning om 14 dagar, lika bra så...

Nu känner jag mig verkligen som en heffaklump. Stor, tung, allt går i slowmotion (eller inte alls). Har gått upp 13 kg, men känns som mycket mer! (med Leia gick jag upp 14) Förut hade jag problem med att klä på Leia, nu har jag problem med att få på mig själv kläder! Jag måste antingen halvligga ner eller sitta och bräsa för att få plats med magen. Det gör i princip konstant ont nånstans. Bäckenet, sammandragningar, förvärkar, plus annan smärta. Det är molvärk, dragande smärta, huggande smärta. Lägg till lite annat obehag. Blandat med illamående till och från. Visst låter det underbart!? ;o)  Men vad gör man inte för den där bebisen...

Foto: e-leksaker.se

För övrigt har jag vid det här laget hunnit smälta allt med infektionen och att stanna på BB i minst 48 timmar osv. Får se det som semester. Får ju nästan allt serverat; mat, tvätt, städning osv... :o)  Och för att göra tiden lite roligare så tänker jag se till att vi får mycket besök. :o)





Starka färger i köket!

Skrivet 2012-01-06 Klockan 09:49:24


Starka färger är hett i vår! Både inom klädmodet och inredning. Jag älskar starka färger! Man blir glad och det ger positiv energi. Försöker ha mycket färg speciellt i köket, där det ska ge energi att laga mat! :o)

Här kommer lite inspiration:




Foton: ellos.se

Fastnat speciellt för de gula gardinerna med äpplen, går helt i linje med vårt kök. Vi får väl se vad det blir. Snart är det ju dags att kasta ut julen... ;o)








Träningsupplägg efter förlossningen

Skrivet 2012-01-05 Klockan 12:41:07


Ett utav mina nyårslöften är att göra comeback som jympaledare.
Då måste jag ju också ha en plan för träningen. Har skissat på ett schema som gäller fr.o.m. efter förlossningen till typ maj. Går inte att hugga nåt i sten, eftersom allt beror ju på hur det går med bebisen. Men försöker vara realistisk och tänka att all motion är bättre än inget.

Det är även bra att ha en backup-plan, om det är svårt att komma iväg på träning i ett par timmar. Här kan ett alternativ för min del vara hemmaträning med egna styrkeövningar och träningsDVD från Friskis & Svettis.

Träningen är anpassad efter graviditet och förlossning. Ett exempel är basjympan, som inte innehåller några hopp, vilket är bra att undvika i början. Sen har jag utgått ifrån att jag ska ligga på ungefär intensiv-nivå till hösten och därför väljer jag så växlande träningspass som möjligt, med både styrke- och konditionsträning i ett. Där är bas, medel och intensivjympan överlägsen! :o)


Har delat in schemat i olika faser:
1.) I princip direkt efter förlossningen.
2.) Så snart all smärta och ömhet försvunnit.
3.) Efter ca 6-8 veckor (efterkontrollen), om allt är ok.
4.) Start i början av mars (Leia fyller 2 år).
5.) Start i mars.
6.) Start i april.
7.) Start i maj.

OBS! Ibland ersätter nästa fas en tidigare, som t.ex. att medeljympa ersätter basjympa.

SÅ MÅNGA DAGAR I VECKAN SOM MÖJLIGT
1.) Promenader 30-60 min (med bebisen)
1.) Knipövningar

MÅNDAG
Vila

TISDAG
2.) Powerwalk 30-60 min (med bebisen)
3.) Mamma core (med bebisen)
5.) Basjympa
7.) Medeljympa

ONSDAG
2.) Powerwalk 30-60 min (med bebisen)

TORSDAG
2.) Powerwalk 30-60 min (med bebisen)
3.) Mamma core (med bebisen)
6.) Puls/basjympa
7.) Medeljympa eller medeljympa/styrka

FREDAG
Vila

LÖRDAG
4.) Familjejympa (alla 4)
5.) Basjympa
7.) Medeljympa

SÖNDAG
Vila

Ska briefa med min coach också, bolla lite...
Är jäkligt taggad! :o)






Jobbiga insikter i vecka 40

Skrivet 2012-01-04 Klockan 20:09:53


Vecka 40, 3 dagar till BF

Idag var jag på besök hos barnmorskan. Ännu en ny. Min ordinarie hade semester förra gången jag var där och nu hade även den jag var hos förra gången semester. Men det gjorde inget, alla har varit bra.

Hon skällde lite på mig för att jag inte åt klart kuren med penicillin (Kåvepenin) jag fick utskrivet mot GBS. Åt bara i 5 av 7 dagar, sen fick jag så mycket biverkningar och blev så nojig så jag slutade. Men det spelade också in att barnmorskan som ringde med GBS-beskedet sa att "du behöver inte ta medicinen vi skrivit ut, du kommer få behandling under förlossningen ändå". Då tänkte jag att det kanske inte var så viktigt att bli av med bakterierna nu, innan. Men barnmorskan från idag sa att jag skulle absolut ringt förlossningen eller henne och konsulterat innan jag fattade egna beslut. :/  Jaja, gjort är gjort. Hon kom fram till att det iaf inte var nån idé att börja på en ny kur nu, eftersom bebisen verkligen kan komma vilken dag som helst!

Jobbiga insikter nr 1: Högst troligt måste jag och bebisen stanna i minst 48 timmar på BB för observation. Eftersom jag har symtom som tyder på fortsatt GBS-infektion så vill dom hålla bebisen under uppsikt, göra extra kontroller och så för att upptäcka eventuell infektion. Inte kul alls. Nu kommer ju både Andy och Leia vara hemma. Men är det nödvändigt så säger jag såklart inte emot. Bara att ställa in sig... (beslut om detta kommer tas efter förlossningen)

Jobbiga insikter nr 2: I och med ovanstående och med tanke på att Leia insjuknade först efter 6 dagar så kommer jag säkert vara skitorolig att bebisen ska bli sjuk i minst en veckas tid! Nu vet vi ju inte om Leia smittades av mig, risken att bli smittad på det viset i hennes fall är typ obefintlig, men den existerar. Och jag kommer vara orolig och nojig, nu VET jag ju att jag bär på GBS och KAN smitta! :o(

Jobbiga insikter nr 3: När jag vid ett tillfälle nämde för barnmorskan att vi kanske inte hinner in, utan får föda hemma eller i bilen så sa hon "det är ingen bra idé, nu när du ska få behandlingen för infektionen under förlossningen". Satan. Då kan jag ju inte få nån behandling som motverkar att bebisen blir smittad. Det var det ingen som tänkt på tidigare... Vi MÅSTE alltså in till sjukhuset i god tid så jag hinner påbörja behandlingen innan bebisen kommer!

Jobbiga insikter nr 4: Att bebisen vill hålla sig därinne och att jag har så mycket sammandragningar och förvärkar kan bero på själva infektíonen. Så betyder det att bebisen inte vill komma ut alls? Har börjat ställa in mig på igångsättning 14 dagar över tiden...
 
Alltså ännu mer att hålla reda på. Räcker det inte med att hålla reda på sig själv och att föda fram barnet?! Suck...

En bra grej barnmorskan sa var iaf ""när du vet att förlossningen startat, känner minsta lilla, så ringer du förlossningen och säger att "Kolla i min journal! Jag hade en snabb förlossning förra gången. Jag har en GBS-infektion och ska ha behandling för det under tiden så jag måste komma in nu!"" PUNKT SLUT  :o)
Tänker inte vänta en minut mer än nödvändigt. Har som hållpunkt att åka när barnvakten är här, ca 30-60 min efter att vi ringt.

 Bild: Svenska Grafikbyrån


Mitt Pytte♥. Längtar så himla mycket efter att få träffa dig nu, hålla dig, pussa dig...




Söta bakelser!

Skrivet 2012-01-03 Klockan 16:54:32


Andy var gullig å köpte tygbakelser till Leia idag! :o)




Helt underbara! Och dom passar perfekt till glasen hon fick i julklapp! Ett paket med fyra bakelser, från Oskar&Ellen.




Förkylningsastma del 3

Skrivet 2012-01-01 Klockan 21:58:24


Logg Dag 12

Idag är den 12:e dagen vi ger Leia astmamedicin. Nu är vi nere på en gång per dag med Flutide. Airomir ger vi inte alls, sen vi insåg att den inte hjälpte nånting.

Det känns som att det går åt rätt håll. Det blir fler och fler nätter hon inte hostar alls och de två senaste har varit såna. :o)  Och dom andra nätterna, när hon hostat, så har jag gett vatten och Therahoney och då har hon slutat. 

Fortsättning följer...





Mamma duger icke!

Skrivet 2012-01-01 Klockan 21:43:17



Leia är väldigt pappig just nu. Mamma duger nästan aldrig om pappa är i närheten. "Komma, komma!" utbrister hon desperat mest hela dagarna. T.o.m. personalen på förskolan är att föredra framför mamma!

Bilden är inte den bästa men tycker den är lite rolig så jag var tvungen att visa den. :o) 
Tanken var att ta en bild på oss och magen, lite mysigt sådär. Pappa skulle fota. Men Leia ville bara till pappa och blev jätteledsen när hennes mamma inte tillät det. Kunde inte annat än skratta...





RSS 2.0

bloglovin