Förkylningsastma

Skrivet 2011-12-21 Klockan 22:04:54




Idag var jag hos vår läkare med Leia. 
När jag pratade med en sjuksköterska på barnläkarmottagningen så sa hon att såna här utredningqar bör starta på vårdcentralen. Leia har ju hostat i över åtta veckor nu (började i samband med en förkylning). Slemhosta, rethosta, kruppliknande hosta, hostat så hon kräkts osv. Mest på nätterna, så det stör hennes (och vår!) sömn jättemycket. Men även under och efter middasluren och vid kyla ute och ansträngning. Vi har provat att ge vatten, Bromhex, Therahoney. En läkare skrev tidigare ut Ventoline. Ställt in kokhett vatten i bunke i hennes rum. Inget har hjälpt nämnvärt eller i längden.

Andningen och lungorna lät bra i viloläge. Men när jag sprungit med henne fram- och tillbaka i korridoren ett tag så lät andningen ansträngd och hon började hosta på en gång och gjorde så i ca fem minuter. Inget solklart fall, men klart misstänkt fall av förkylningsastma.

Läkaren skrev ut Airomir och Flutide. Airomir är vid direkt behov. Som i Leias fall t.ex. när hon får sina hostattacker på natten. Verkar snabbt och bronkvidgande. Flutide ska användas enligt ett schema under tre veckor. Den innehåller kortison och behandlar inflammation i luftrören. Verkan kommer först efter 1-2 veckor.

Vi ska börja behandlingen imorgon. Inte kul med mediciner, inhalator och grejer men nu vill vi att hon slutar hosta! Börjar verkligen bli ohållbart, hon har varit jättetrött och gnällig på förskolan den här veckan också. Lilla hjärtat... Och min och Andys sömnstörningar ska vi inte prata om...

Hoppas hoppas...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin