Inspiration till köket

Skrivet 2011-10-12 Klockan 13:48:22

I vårt kök har vi ek som träslag och färger i olika kaffetoner på väggar och skåpsluckor.
Till textil och övrig inredning vill jag ha det lekfullt, med starka färger och roliga mönster. Gärna lite humor. Allt för att inspireras till matlagning - lekande lätt...

Välkommen in i vårt kök!


Sött som socker! Den rosa burken har vi kaffe i och den gula sockerbitar. Den rosa är tät med gummilist, så det funkar jättebra även till exempelvis kakor. Båda kommer från Mique.I köksfönstret! Varför bara ha blommor i fönstret? Använd ytan till något praktiskt!
Här en klocka från Åhléns, liten "förvarings-gumma" från Lagerhaus och roligt salt-och pepparkvarn också från Lagerhaus.
Länge leve vaxduken! Grymt när man har småbarn hemma. Numera finns det en rad olika varianter, här en textilvaxduk på metervara från Jotex. Ja, jag vet att det är julvarning... :o)Fina pumpar! En för tvål och en för diskmedel, mycket finare än fula plastförpackningar. Dessa är från serien "Cult Design" och finns i massvis av varianter och färger/mönster, måste ses! På callitdesign.se kostar tvålpumpen 199kr, den för diskmedel 219kr och fatet "kub tvåfat" 59kr.  


 
Nära till hands! Smart och dekorativt sätt att ha de mest använda redskapen framme. Här ett stabilt redskapskrus från "Le Creuset", 15cm. Finns i flera färger, bl.a. på Cervera, ca 199kr.
Sätt i redskap som i färger/material utefter inredningen.


 
Walldeco! Om man inte har "turen" att ha nåt fint eget-valt mosaik-kakel i köket så är walldeco ett billigt och smidigt alternativ. Finns i alla möjliga och omöjliga färger och former, välj utefter vilken känsla du vill skapa. Själv har jag valt ett set speciellt för kök, med roliga redskap och kuliga färger. Självhäftande, me like! :o) "Wall deco kitchen" heter setet om 10st, finns på Panduro för ynka 15kr just nu!(?)
Fler bilder från setet följer nedan...Eat! Knivställ är dekorativt och skönt att ha det nära till hands när det behövs. OBS! Rekommenderas ej om det finns lååånga och nyfikna barnarmar i familjen! Visa upp olja och kryddor för locka till matlagning. Här också en behållare för vitlök, i form av... ja, en vitlök... :o)  Från ICA.Vårt dagliga bröd... Limegrön brödkorg från Koziol och en passande walldeco.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin